АКТУАЛНО

 

РАБОТА С УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ В ЧАС ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПО МОДЕЛА “ОБЪРНАТА КЛАСНА СТАЯ”

 


УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ 2021/2022 г.

Учебен план 2021-2022


ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ – БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА ЗА 2021 г.

План БДП 2021 г


ОБЛАСТНА ИНИЦИАТИВА “ЕКСПРЕСИВНО ЧЕТЕНЕ НА ЧУЖД ЕЗИК”

Днес, 17.12.2020г., ОУ “Христо Ботев” се включи в областната инициатива “Експресивно четене на чужд език”, организирана от РУО-Силистра и Фатме Османова- Атанасова, ст. експерт по чужд език и по майчин език под мотото “Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш.” /Рей Бредбъри/

Темата на инициативата е “Шедьоври в литературното наследство”.

Гюлфен Сали, Дилек Лютфи и Гьокан Хайредин от VII клас приеха предизвикателството и се включиха в училищния кръг с откъси от класически произведения на английски език.

Инициативата се осъществи дистанционно в електронна среда.

 
 
 

 

ПЕТОКЛАСНИЧКА С НАГРАДА ОТ КОНКУРСА “ДУХЪТ НА БЪЛГАРИНА”

   Ученичката Севда Емилова Радева от V клас се представи достойно в Областния литературен конкурс “Духът на българина”, посветен на Деня на народните будители – 1-ви ноември.

    От общо 135 творби, написани от ученици от област Силистра, Севда е наградена с поощрителна награда за стихотворение във втора възрастова група.

 


ОБЯСНИТЕЛНА ЗАПИСКА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА КЪМ 30.09.2020г.

Бюджет 30.09.2020г.


ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ПОДБОР НА ДЛЪЖНОСТ “ОБРАЗОВАТЕЛЕН МЕДИАТОР” ПО ПРОЕКТ ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ – 1 МЯСТО

Обява


Награди за нашите ученици от Четвъртото областно състезание за говорни и презентационни умения на английски език

През учебната 2019/2020 се проведе Четвъртото областно състезание за говорни и презентационни умения на английски език, което се организира от Фатме Османова – ст. експерт по чужд език и по майчин език към РУО – Силистра.

За четвърта поредна година ОУ “Христо Ботев“, гр. Алфатар взе участие в състезанието с екипи от трима ученици  в двете възрастови групи, подготвени от Ваня Арнаудова – учител по английски език:

IV-V клас –Екатерина Ненова, Айджан Алтан, Павлин Константинов;

VI- VII клас – Селен Амза, Гюлфен Сали, Теодор Петров.

Те изработиха презентации на тема “MUSIC IDOL”, след което ги представиха на училищния кръг на състезанието и  бяха допуснати за оценяване от областна комисия, излъчена от РУО – Силистра. И двата отбора се класираха на II-ро място в областта в съответните възрастови групи. Областната комисията оцени презентацията на IV клас с 32.67 от общо 40, а презентацията на VI-VII клас получи 31 точки от 40.

В ролята на диджеи те представиха живота, музикалната кариера, песни, видеоклипове и любопитни факти свързани с известни изпълнители и музикални групи от три жанра, пяха техни песни и танцуваха.

От тези линкове може да свалите презентациите, с които се представиха учениците:

https://drive.google.com/file/d/1SB5pIrEBd_4KQosETRw6Nt_ksPiU-n0d/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1TVoHqCyUqSjUROlAHgxhgnFlbcXnStbu/view?usp=sharing

 


 

СРОКА НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СЕ УДЪЛЖАВА ДО 12.04.2020!

Заповед на кмета на община Алфатар

 


 

ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ В ОУ “ХРИСТО БОТЕВ” ДО 29.03!

Заповед на министъра на Здравеопазването

 


 

ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДО 13.03.2020г.!

Заповед преустановяване на учебни занятия

 


 

НАЧАЛЕН БЮДЖЕТ НА ОУ “ХРИСТО БОТЕВ” ЗА 2020 Г.

БЮДЖЕТ 2020 г.

 


 

ВАЖНО!!!

Грипна ваканция в ОУ “Христо Ботев” до 05.02.2020г.

ЗАПОВЕД НА РЗИ – СИЛИСТРА

 


 

Покана за Обществен съвет

На 15.01.2020г. от 16.30ч. ще се състои събрание между родителската общност и училищното ръководство с цел избиране на членове за Обществения съвет към ОУ “Христо Ботев”. Поканата за събитието е в прикачения файл.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

 


 

Подбор за длъжността “Образователен медиатор” към проект “Подкрепа за успех

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

 


Основно училище “Христо Ботев” продължава и през учебната 2019/2020 г. работата по проект BG05M2ОP001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

 


НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА

“НАЙ-УСМИХНАТ КЛАС НА БЪЛГАРИЯ 2019 Г.”

За шеста поредна година Сдружение „УСМИВКА“ с подкрепата на Община Бургас организира национален конкурс на тема „Най- усмихнат клас на България 2019“ от 01.10.2019 до 30.10.2019 г.
Конкурса се проведе под надслов: „През новата учебна година по – умни, по – сплотени, по – креативни – Усмивката прави силата!“ . В категорията „ Най- усмихната прогимназия“ 5 – ти до 8 – ми клас се включиха и нашите деца – учениците от седми клас на ОУ “Христо Ботев” град Алфатар с класен ръководител госпожа Ваня Арнаудова / старши учител по английски език /.
Класът се класира на Второ място и на 27.11.2019 година учениците и класния ръководител участваха в официалната церемония в сградата на Областна администрация Бургас за да получат своята награда: грамоти и сертификати, топка, сувенир, рамка за снимка и ключодържател с надпис „Най- усмихнат клас“ . Класът получи и специалната награда „Рицар на усмивката“, с която децата са определени за посланици на Усмивката в област Силистра.


“Национална седмица на четенето” в Основно училище “Христо Ботев”

За поредна година училището ни се включва в инициативата на Министерството на образованието на науката, съгласно Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020).

ПЛАН ЗА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 2019 г